för att visa att man inte alls blev rädd när man hoppade till , kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig , sa nalle puh




jag tror ingen ser att jag är rädd varje dag . jag säger att jag inte är det .


hjältinnor och hjältar

jag har alltid vart väldigt förundrad över att det finns så många fina människor . men det finns en del som jag inte kan låta bli att beundra lite extra och önska att jag var mer som .

pappa ,
nils ,
elsa billgren ,
linnéa ,
madickens pappa jonas ,
cornelia ,
astrid lindgren ,
henning ,
amelie poulain ,
nalle puh .

julafton

julafton var fin , vi tände alla fyra ljus och hade mys . men mitt hjärta brast första gången under dagen då jag insåg att karl-bertil jonsson passerat mig . sen brast det två gånger till . om man bortser från det var julafton himmla fin .






småtimmarna in på julafton

för någon minut sen hörde jag hur någon klev upp för vår yttertrappa och klev runt där ett tag . så jag springer till övervåningens lilla badrumsfönster medan jag hör att någon går ner för trappan . när jag kommer fram till fönstret ser jag hur en person i grå stickad mössa och lång mörk jacka , med en plastpåse i ena handen , går längs våran skottade gång ut genom grinden . nu känner jag mig ännu mer spänd inför att gå och lägga mig . för att sen vakna , kliva upp ur sängen och ta mig ner från vinden till hallen för att öppna dörren och se om något magiskt hänt eller om vi bara hade en nattlig besökare .

många säger att hon är som en slags mamma , men hon är bara en lärare som låter oss prata , och lyssnar


jag gick ut till henne för att få reda på mitt betyg . istället frågade hon mig om min familj . när hon frågade förstod jag att hon redan visste det mesta , att det oftast inte är så bra . flera gånger frågade hon hur jag mådde och jag försökte undvika frågan varje gång . Tillslut sa jag att jag mådde bra , men det förstod hon att det inte var sant , eftersom jag satt i en äcklig soffa och grät medan hon satt i en äcklig fåtölj och såg på . ändå är det hon som vet mest , fast jag aldrig talat om hur det verkligen är .


nothing is real and nothing to get hung about


hår utan vård under ett och ett halvt år

igår drog jag lite i en av mina tovor i nackhåret , och det ramla ut en hårnål .
och jag tänker , att det är väl lite så med mig .
jag minns inte senast jag borstade mig , och vill inte veta vad för skrot man kan hitta .

mot min hud du bränner med handen så märk mig till din


RSS 2.0